My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Monday, September 08, 2014

Johor Bharu, Kitty World


Assalamulaikum...

Minggu lalu ke Johor Bahru. kali kedua tahun ini ke sama. kali pertama pada bulan mei yang lalu berseorangan. kali ini saya ikut Mr Habib pergi seminar... memang saya tak berjalan. duduk di bilik hotel sahaja. aktiviti pagi dan petang terjun kolam....

hari akhir perjalanan pulang baru kami ke Kitty World....

Kakaklah paling seronok. Adik tak ada mood sangat....

 Thomas Playing Area...

Kat sini macam mini fun fair. atau indoor fun fair.... semua jenis pusing2 ada...

 


 Barney and Friends


Angelina Bellarina





Kitty homemade biscute.... (buat sendiri biskut ni...)

Ginilah rupa biskut yang AIesyah buat....
selain buat biskut aiesyah jugak buat kitty badge... tapi lupa pulak nak ambil gambar

Kitty House
kitty house ni paling banyak gambar... gambar bilik, closet area, dapur, washroom, dining and hall.

kat kitty land ni tersangatlah banyak playground. memang tempat ni untuk bebudak je...ada labih kurang 3 aras. aras pertama hanya kitty world sahaja. aras kedua barney, bob the builder, angelina bellarina.
aras ke tiga , thomas, pingu dan rasanya ada tertinggal satu lagi lah....

setiap aras ada playground yang besar betul. dan ada mini indoor play 


Sekian....
 

Sunday, September 07, 2014

Plastersin di syurga...

Kakak: bonda nak beli plastesin
Bonda: bonda baru beli dua hari tu. Tapi kakak bagi sepah2.
Kakak : bukan kakak la. Adik yg buat. ....bonda kt rumah Allah ada plastersin tak?
Bonda : ada lah. Kat syurga kan semua ada.
Kakak: tapi nak pergi syurga kena mati dulu...
Bonda : habis tu...
Kakak: habis tu kenalah naik plane. Pastu dia kena tembak dulu. Jatuh... mati.  Baru masuk syurga...
Bonda : ( emmm explain'tn up 2 date... bonda gelak je lah....)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih