My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Monday, April 29, 2013

PIANO: Single note 'Sayang' by shae



Post yang lain dari yang lain…

Di internet sangat banyak nota chord guitar…
Susah betul nak dapat nota piano…
Jadi saya nak menyokong memperbanyakkan nota piano.
Tapi kalau setakat saya je…
Alamatnya hanya single hand note saja ok.
Jadilah.
Sekurangnya tak rugi saya duduk saja2 cari note lagu-lagu yang saya rasa nak main.

For the first song: kita ambil lagu shae yang sedap dimain ni.
Menggunakan 10 key



 
Sayang apa khabar dengan mu
GE         ED  ED           EF          D
Di sini ku merindukan kamu
EDC  C      BCBC             EB
Ku harap cinta mu takkan berubah
C   BA        AA  B      CA       BCC
Kerna di sini ku tetap untukmu
GG    G  CC   C    ED        CDB

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku


Sayang dengarlah permintaan ku
CA          AGD              EFEDC
Jangan ragu kan cintaku
FG           AAA         BGE
Sayang percayalah apa kataku
CA          AGDD            EF EDC
Kerna ku sayang kamu
EE        D      CC      ED

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

8 comments:

  1. Replies
    1. terima kasih kerana sudi singgah...

      Delete
  2. Saya lom paham main piano ni, adakah huruf itu perlu di tekan serentak atau satu satu,
    atau juga satu huruf tu mewakili 3 not.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua noted yg ditulis adalah single hand note. tak ada yang serentak. sepatutnya kalau ikut cikgu muzik kena pakai note sheet... lagi senang nak tahu dari panjang harkatnya. so aklau ikut nota muzik simple macam ni nak kena refer kepada lagu muzik yang dimainkan ini baru boleh main....

      Delete
  3. bestnya...sy minta izin jot down nota2 ni ya..nak ajaq anak main piano..(sy pun xreti)...nk bagi sel2 otak cepat berhubung..

    ReplyDelete
  4. Hi boleh saya tahu applikasi apa yang boleh convertkan from minus one song kepada notation huruf macam awak post tu. Sebab kebanyakan semua bentuk (&&&&&&) begitu. Mohon share. Thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blm jumpa lagi aps yg convert min 1 terus kepada note huruf.piano aps macam piano perfect pun buat tutorial convert kpd note sheet. Kalau tuan jumpa mohon share pada saya juga ;).

      Delete
    2. Blm jumpa lagi aps yg convert min 1 terus kepada note huruf.piano aps macam piano perfect pun buat tutorial convert kpd note sheet. Kalau tuan jumpa mohon share pada saya juga ;).

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih