My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Wednesday, December 21, 2011

.......?..... he he...

post ini dah lama pending. rasanya saya dah tulis sejak 16 dis. tapi tak di post kan. tak tahu nak postkan atau tak. hari ini bila saya buka... saya baca balik... keh keh saya ketawakan diri sendiri dan decide untuk post kan....
 On 16th December.....
_______________________________________________________________
Boss saya ketawakan saya....

sebab tengok muka saya yang tersangatlah serius dan mod tension selepas saya hulurkan telofon tunjuk mesej salam ikhlas dari pegawai tertinggi kementerian. Kata Boss

"Kan bagus nih... jadi orang penting.... semua kenal... ha.. ha..."

emm ye lah... tak semena-mena muka saya dicari oleh semua. kadang kadang terasa macam orang bermasalah disiplin pulak. Whooaaa... cepatlah semua perolehan barang saya sampai.... saya dah nak bayar nih. hari yang saya tulis blog ni dah 16 disember. saya dah mod risau.... KSU dah pesan tak nak AP58. nanti tak pasal-pasal famous saya kat kementerian sebab buat AP58...

kalau tiap tahun macam nih tahun depan nak tukar potfoliolah... tak buat kewangan lagi (merajuk).....
nanti tension hujung tahun.... tapi kalau buat yang lain macam bosan pulak.... (terfikir-fikir nak buat sumber manusia pulak tapi bunyinya pun dah rasa bosan....)

dah dua bulan saya resah gelisah macam ni... menunggu habis tahun 2011. nasiblah saya jenis yang telinga tebal (selalu training dengan dengan mama bab menahan bebelan).... dengar je lah dengan muka sepuluh sen...." ye.. ye Tok. Ok." jawapan standard kita kan.... ha... itu lah... dapat jadi pensyarah... dapat jadi pegawai penyelidik, elok-elok jadi engineer... nak jugak jadi PTD. Rasakanlah sekarang ....

Doa saya...
semoga kontraktor-kontraktor saya tak buat hal hujung tahun ni. nanti saya yang susah nak menjawab. gaji naik pun tak dapat nak nak ubat lara saya ni.

dan semoga akaun saya dapat ditutup dengan cemerlang seperti tahun-tahun yang lalu, kalau tak terjatuhlah kewibawaan saya yang berprestasi cemerlang nih (puji diri sendiri...). 

Cemburu...
seronok melihat keletah anak-anak yang belum mengerti beban dan tanggung jawab
seronok melihat burung yang berkicau terbang tanpa peduli rintang angin yang datang...

saya harap saya pun macam burung jugak... dapat menongkah semua angin yang datang tanpa patah sayap....
aminn.
_______________________________________________________________

Alhamdulillah... sehingga hari ini, 21 Dec 2011 semuanya berjalan lancar.... risau saya pun dah turun.... cuma ada beberapa projek lagi sahaja yang pending... dan harap dapat diselesaikan sebelum 30th dec.
Boss kat HQ pun dah tak tanya banyak... mungkin sebab nampak progress yang mendadak dan telah nampak gaya-gaya untuk projek akan ditutup.

dan saya dah tahu perancangan untuk tahun hadapan....

1 comment:

  1. kalu u pergi sektor lain pun sama gak....kerenahnya.semua itu kerja namanya....duduk diam2 buat tahi mata ...itu lagi ok...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih