My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Monday, September 24, 2012

Cuti dah nak habis...!

Cuti cuma berbaki seminggu sahaja lagi. Pejam celik dah 3 bulan...
Akan kembalikah kepada dunia hactic life. Harap harap lambat lagilah surat transfer saya ke hq.
Lagi lambat.... lagi bagus. Kalau tak nak kena berulang kajang-kl.
Tempat kerja sekarang sebelah rumah sahaja....

Macam aiesyah dulu jugak...
Bila nak masuk kerja barulah strugle nak membotol susukan abu bakr....
Adik dah nak masuk 3 bulan...
Dah tau pulak dia rasa susu fresh dengan susu yang disejuk beku....
Susu simpan payah betul dia nak minum....
Aiesyah dulu main belasah je....

Lagi tak best bila masuk kerja hujung tahun ni...
Lagi banyak masalah...
Nak tutup buku tahun 2012.
Tapi tahun ni best sikit...
Bajet saya kan 00.00
Jadi tahun ni tak tutup buku sendiri.
Tolong org lain tutup buku je...
Tak adalah saya nak gaduh ngan orang lagi kan..

Keh keh.... tu cerita tahuh lepas
Dengan org no 2 kementerian saya ngamuk.
Tapi baguslah datuk K..
Saya ingat dah kena trasfer ke ministry lain.
Tak sangka pulak dia yang sampaikan sijil kecemerlangan saya...
Siap cakap...
Kalau nak dapat anugerah kecemerlangan tahun depan gaduh lah lagi dengan dia...
Tabik saya pada datuk yang very sporting n open minded
Tapi cam ner saya na gaduh ngan datuk.
Saya dah tak pergi meting datuk.
Tak ada mende nak report
Bajet kan 0.

Kp saya pun dah nak retire
Tahun depan tampuk pimpinan orang lain.
Dari saya masuk kerja sampai sekarang ni je lah kp saya
5 tahun saya dengan nya
Pe-elnya pun saya faham...

Lain orang lain lah pulak ragamnya...
Itu pun kalau sempat saya nak merasa sblm ke hq

En wan kata mintak je,lah transfer ke ministry lain di putrajaya
Boleh gi kerja sesama
Tapi bila pindah ke ministry baru
Rasa cam junior balik..
Nak kenal orang..
Orang pun baru nak kenal kita.

Kat kementerian lama
Sebelah ksu pun kita dah duduk
Kat ministry baru belum tentu,.....

Kat ministry lama banyak bos bos dah kenal kita
Jadi bila job rotation kita dapat post yang strategik sikit
Sebab bos lama akan tolong promote nama kita
Tolong melobi....

Tapi nak kena hati hati
Baik kita kerja
Harumlah nama kita bos bawa
Kalau macam cangkul kita kerja
Busuklah nama kita dia sebarkan.....

Ironi kehidupan,.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih