My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Tuesday, October 06, 2015

PIANO NOTE: nOW I sEE THE lIGHT (tANGLED)

lagu ni best kan... walaupun movie Disney Tangled ni dah basi... tapi sound Track dia evergreen sampai hari ni... berbanding original movie dia... saya lebih suka dengar dari versi lebih rancak dari Shannon Saunders (Disney). Shannon memang banyak nyanyi lagu-lagu utk disney movie... orangnye pun comel sahaja.

 lagu ni one of my favourate song... jadi notasinya tak susah nak cari... cuma key nye ada repeat key yang berlainan level. so notasi kali ini saya siapkan bersama level key. senang nak baca pakai G rendah atau G tinggi.  Saya ambil key utama level 4. jadi ada satu key di level 3 (G) dan satu key (C) di level 5. Anda boleh pilih level key utama yang sedap di halwa telinga masing-masing. kalau ambil level 3 maka notasi lebih rendah akan diambil dilevel 2 dan notasi lebih tinggi di level 4. alah korang lagi terer kan....

Seperti biasa ingatan dari penaja...
MUZIK adalah LAGHO.
Pastikan anda mengutamakan yang lebih utama dan solat di awal waktu.

Selamat Mencuba.





All those days watching from the windows
G4  F4 E4                    D4 F4     D4  C4   C G3
All those years outside looking in
G4  F4 E4                D4 E4     D4 C4   D4
All that time never even knowing
A4 G4 F4   G4 C5       G4 C4    G4  E4
Just how blind I've been
G4  F4   E4    C4   D4

Now I'm here, blinking in the starlight
G4  F4 E4                    D4 F4     D4  C4   C4 G3
Now I'm here, suddenly I see
G4  F4 E4                D4 E4     D4 C4   D4
Standing here, it's all so clear
A4 G4 F4    C4 B4 A4 G4
I'm where I'm meant to be
C4  CB4 A4 E4 G4

And at last I see the light
A4  B4  C5   F4  F4  G4  A4
And it's like the fog has lifted
C4 D4 D4   D4 G4 F4 F4 E4
And at last I see the light
A4  B4  C5   F4  F4  G4  A4
And it's like the sky is new
C4 D4 D4   D4 G4 B4 C5
And it's warm and real and bright
A4  B4  C5   F4  F4  G4  A4
And the world has somehow shifted
C4 D4 D4   D4 G4 F4 F4 E4
All at once everything looks different
G4  F4 E4                    D4 F4     D4  C4   C4 G3
Now that I see you
G4  G4  E4  C4  C4

All those days chasing down a daydream
All those years living in a blur
All that time never truly seeing
Things the way they were

Now she's here shining in the starlight
Now she's here, suddenly I know
If she's here it's crystal clear
I'm where I'm meant to go

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih