My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Tuesday, July 19, 2016

Abu bakr turns 4

Happy birthday Abu Bakr Al-Kauthar. Semoga jadi anak soleh....
Kali ni jatuh bulan Puasa... 3 Julai.
Kami sambut dengan berbuka puasa di rumah Sepupunya sebab memang tengah balik kampung... tak beria mana sangat... setakat sediakan cup cake dan belon cukup utk budak-budak berenam tu...



Bermula dari puasa tempoh hari, Abu Bakr mohon dipanggil ustaz... ntah kenapa sejak ayah belikan kopiah, dia rasa macam dirinya ustazlah sangat... sampai belubang kopiah tu dia balon pakai pegi sembahyang teraweh.... Abu Bakr memang suka sangat gi masjid... tapi bukan sembahyang... setakat dua ... empat rakaat boleh tahanlah... lepastu ligat kakinya...
kakak lepas jugak 8 rakaat kalau dibawa ke teraweh..


Sampai sekarang....dia masih panggil dirinya ustaz... kami sekeluarga layan je panggil dia gitu... title adik memang dah jauh... sebab awal tahun tempoh hari dah mula panggil Abu Bakr dengan panggilan abang... 
tapi bila bonda panggil 'ABANG'
ada dua orang akan menoleh.... ayah dan Abu Bark...
jadi bagus jugak bila Abu Bakrk tukar title ustaz...


Tahun ini kami raya di KL. Pagi pagi usai solat Aidilfitri, kami berempat dah merempuh ke Mines Shopping Mall. rekos tahun ni... raya kat Mall... sebab nak repair telefon bimbit ayah yang selamat dikerjakan oleh ustaz. kelam kabut ayah dibuatnya kerana kebetulan seorang client ayah warded hospital. nasib baiklah tak lama... dalam hampir 2 jam di Mines...

Gambar di pagi raya......

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih