My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Friday, July 29, 2016

Mandi bunga laman sejentik

Bukak mood dipetang yang senja dah melambai.... hilang penat balik dari work.... and ofcourse tak sah kalau tak ambik bau 2 pokok kemboja yang wangi amat tu... natural theraphy. Tak yah bukak lilin ke... ionizer ke... perfume ke.... got a few type of flower plants kat tanah yg sekangkang monkey ni. Meh ambil gambar skit.
Komboja adalah antara bunga dikaji paling  banyak memberi ion nagetif yang memberi kesegaran kepada udara dan bertindak sebagai penghalang gelombang radioaktif... terutama kemboja putih. Antara bunga therapy yang paling berkesan selain mawar putih. Pasal tu orang dulu2 suka sangat mandi bunga kannnn.
Hahah... jom tanam kemboja!! Tanam dalam pasu je pun... confirm tak melayut... nak tanam rose.. manja sangat pokoknya. Takut malas nanti nak layan.. pada hemat saya ni tak lah rajin sangat nak menjaga laman.
Kemboja putih. bukan spesis kacuk. confirm kalau tanam kat tanah besar tinggi nih.
bunga sawi... nak jugak ambik gambar. sawi ini dibiarkan berbunga dan tinggi utk menjadi ibu penghasilan benih... tak payah nak beli lagi.
kemboja katik. 2 pokok lagi dah kena curi...
tak tahu apa nama pokok ni. dahan berduri macam kaktus. tanam pakai batang. kidnap dari rumah nenek di kampung.
my chik kemboja yang senantiasa berbunga... yang ni kacuk... kalau tanam atas tanah pun tak tinggi.
pokok bunga pukul 10. sebab ambil gambar pukul 6... maka tak ada lah bunganya. tapi time pagi2 matahari tengah garang.... memang meriah sangat tembok nui.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih