My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Thursday, September 08, 2016

Piano Note: key di pegang hari hari

video


Dah dekat 3 bulan agaknya tak pegang keyboard.... sesejak masa lapang dicuri sayur2 depan rumah.  tengah try lagu Bajrangi Baijan. lagu tu mendayu-dayu kan... buat double note syok sikit. menggeletar jejari keras nak susun tekan key... hahaha...

tunggulah saya post single note lagu nih. bila??? saya pun tak pasti. susahnya nak update blog lately. sabtu dan ahad schedule kerja penuh. sampai dobi pun start hantar kedai...  tapi sempat pulak pegang keyboard kan. 

For all parent yang hantar anak2 gi kelas piano... suruh lah dia pegang key tu hari2. jangan jadi cam saya dan Cik Puan Muda Aiesyah Humaira... bonda tak paksa dia training hari2... jadi selalu lupa... kalau ada smart phone or android install apps piano. at least dia dapat familiar dengan key piano although it not real. 

Saya pernah post apps 'perfect piano'. boleh download tutorial utk anak2. aiesyah selalu download lagu happy birthday dan twinkle2 little star. siap tunjuk key. anak2 cuma perlu tekan sahaja. better daripada budak2 ni main game... 

sekian...

1 comment:

  1. I envy people who can play musical instruments... because I cant. But i love music.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih