My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Tuesday, February 19, 2013

Nothing Important

Bebar-benar rasa nak menulis 'sesuatu' topik. tapi masa adalah sangat tidak mengizinkan. sibuk dengan persiapan MTE (Malaysia Technology Expo ) 2013 . disamping tidak cukup tidur sepanjang minggu Raya Cina kerana dek dentuman bunga api sehingga ke dini hari.....

Berkesempatan jumpa KSN baru dalam majlis dialog semalam yang menyebabkan saya sampai di rumah waktu magrib.... hmmmm KSN punya pasal.....

Beberapa rakan dan bos telah menemui saya, menguatkan bahawa saya akan bertukar ke HQ tidak berapa lama lagi... cuma saya terfikir tarikh dan masa yang sesuai dan post mana yang saya nak pilih kerana saya sudah ada beberapa pilihan. terfikir juga nak isi borang posting minta putrajaya.... tapi tefikir nanti saya perlu mula dari A untuk kenalkan diri and gaining trust from new bosses and new friends. juga ada terfikir nak tunggu sahaja rotation plan from HQ... tapi takut terdapat post yang tak best pulak.... tapi sebenarnya tak wujud istilah best or tak best. semuanya bergantung kepada diri sendiri...

semalam juga saya berkesempatan jumpa x-pengarah saya (a lady). she's telling me how busy she is since she had to handle the Development Department. she also advice me untuk minta tukar ke putra jaya memandangkan nak berulang Kajang-KL- Kajang akan menempuh Jem yang amat tidak memotivasikan diri.

Walaubagaimanapun setelah beberapa ujian dilakukan terhadap jalan-jalan tikus yang availabe, saya manage untuk sampai dirumah in one hour. ok lah kan. kalau saya bertolak jam 4.30, 5.30 dah sampai rumah. bertolak 5.30, 6.30 dah sampai rumah... so saya rasa saya on dulu kat HQ. nanti kalau dapat rezeki naik pangkat baru nak minta ke putrajaya. itu pun kalau ada rezeki....

Hopefully dapat siapkan kerja-kerja saya di jabatan ni ASAP....

Pengasuh Abu Bakr dan Aiesyah nak pergi umrah... nak kena cari pengasuh baru sementara. aiesyah memang rancang letak sepanjang hari kat sekolah... tinggal adik abu bakr...

ok

1 comment:

  1. Kalau your x-bos pun pun advice u to Putrajaya ....why not.....mama suka.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih