My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Wednesday, February 20, 2013

Princess Aiesyah...


Precaution !!! to all mum dan dad who has daughter…

Yep… cerita pasal Aiesyah lagi…
Agaknya sebab hari-hari tengok serita princess Barbie tu… obsess sungguh dengan dengan barang-barang princess…

Warna dah dah tentu pink colour.

 Minggu lepas waktu sedang membeli bahan dapur di econsave, aiesyah terjumpa baju princess (Disney)… and she really want it and her legs started jumping all around. She made her eyes big and it really look cute and pity too… Disebabkan bonda dah menghangitkan satu baju fav’ princess aiesyah (she call it baju pusing), and the blouse cost RM15 (baju pusing tu lagi mahal…) so without further thinking I just bought the blouse and make the day for aiesyah. Immediately she wanted to change her cloth…

The next day, because both of aiesyah and abu bakr not felling well, semuanya dihantar ke rumah Cik Ana. (aiesyah tak sekolah). Sudah tentunya tengah pakai baju princess Disney tu… ok… so dalam kul 5.00 bonda ambil kakak dan adik. Aiesyah pakai buju mickey. Cik ana ada cakap… aiesyah nak pakai baju princess tapi mama dah cakap tak boleh sebab dah kotor tak basuh lagi…Bila balik rumah… ayah was already arrived so I went to washroom siapkan diri sebelum nak start masak. Suddenly Aiesyah knock the door and crying. So saya dah rasa yang aiesyah want something but her ayah ignore her…

Rupanya dia cari baju princess Disney dalam beg dia tak jumpa… jadi saya cari pulak dalam beg adik… “ohh cik ana letak dalam beg adiklah Aiesyah” I told him. Tapi tak sangka pulak immediately dia bukak baju mickey dan sarung balik baju princess tu… kalau saya nak tegah… sure bising rumah dengan suara nangis dia… jadi biarlah….

Esok pagi bonda hantar aiesyah rumah cik ana (demam lagi) dengan pakai balik baju princess tu…

Haahh … guess what happen on the evening tu pulak… waktu nak ambil aiesyah and adik balik dari kerja … Again! Aiesyah wore the princess Disney blouse… (kronik budak ni).. dah tiga hari tak basuh ok… cik ana pun dah suruh saya gi cari baju tu lagi buat gilir dengan baju yang ada sekarang… hari itu jugak saya gi econsave cari baju Disney princess lagi… tapi kali ni aiesyah tak nak blouse, dia pilih baju T’shirt and pant.

Start dari minggu lepas… dua baju princess ni sentiasa harus ada dalam beg sekolah Aiesyah bergilir-gilir..…

 Baju yang telah mencetus huru hara...... tak adalah cantik mana pun.... pusing pun tak kembang... tapi telah mengalahkan baju-baju kembang yang lain...

 kasut fav'. pun princess jugak...


 CD collection. tapi fav' adalah 12 dancing princess tu.....



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih