My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Wednesday, July 31, 2013

1 year Little Abu Bakr AL-Kauthar


Dah nak habis julai dah… baru nak coret pasal Abu Bakr.
Abu Bakr dah genap 1 tahun pada 3 julai yang lalu. Abu Bakr lahir 3 hari sebelum nisfu sya’ban dan 2 minggu sebelum ramadhan yang meninggalkan kesan bonda tak puasa selama sebulan…





Setahun jaga Abu Bakr, Abu Bakr sangatlah baik….
Aiesyah dulu naughty sikit…
Abu Bakr banyak layan diri sendiri jer… tapi sekarang dah pandai berebut bonda dengan kakak. Dalam banyak keadaan Abu Bakr terpaksa mengalah… bonda selalu pujuk
Abu Bakrkan baik…..
Walaupun selalu kena slam dunk dengan kakak
Tapi kakak jugak yang Abu Bakr cari. Bila main dengan kakak Abu Bakr ketawa terkekeh kekeh.
Gigi Abu Bakr dah 4 batang di atas dan dua batang dibawah. Tak pandai jalan lagi… baru tengah mengagah… tapi dah boleh berdiri dan bolehlah sedua tapak.
Abu Bakr sangatlah suka layan azan… makan brokoli…. Biscut jenama biscotti dan sangat suka main remote, susun blok dan kereta… Nampak tak lelakinya… aiesyah dulu suka layan buku…. Abu Bakr jugak sangatlah suka buat aksi stunt yang tak padan dengan umur seperti memanjat tangga hingga ke aras atas, sofa, kerusi dan semua yang Abu Bakr boleh gapai…. Abu Bakr juga dah pandai match kan benda dengan penggunaannya seperti remote tv untuk tukar channel, pen untuk tulis, sudu untuk makan, dll yang simple….

Anak bonda yang kecil molek ni memang anak ayah…. Pantang Nampak ayah terus dia meluru…
Semoga Abu Bakr Al-Kauthar membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh…

 Bertateh dengan kakak

 Anak Ayah





Imam Muda.....

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih