My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Monday, July 22, 2013

Allah The Greatest




Assalamulaikum

Sunday, 21st of Julai 2013, Ramadhan 11.

Secara tiba-tiba pagi itu aiesyah mengeluarkan statement yang tak semena-mena dan berkaitan dengan pagi itu...

Aiesyah:  Siang-siang mana ada hantu...

Bonda..: Habis... malam ada hantu ke?

Aiesyah: Tak apa... Allah kan ada

Bonda: Allah nak tolong ke?

Aiesyah: Allah kan hebat... dia tolong orang baik...

Bonda: Orang jahat Allah tak tolong?

Aiesyah: tak tolong lah... nanti orang jahat tu pukul Allah cam mana...? kesian Allah

Bonda:  @#!!? (ingatkan dia nak jawab Allah tak tolong sebab orang tu jahat...)

Pengajaran:

Please educate your children wisely that Allah is the Greatest and Allah helps all people although they are bad person. Allah helps and loves more to the kind people... (fail betul bonda educate aiesyah....)














1 comment:

  1. Bukan fail tapi Aieshah punya minda cepat berfikir apa yg dijangkau akal dia. Kalau dah inform pasti dia ingat sampai bila-bila... ada ketika kita tak sangka ini semua sebab anak sekarang cepat bijak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih