My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Friday, July 12, 2013

Great Things always happen in Ramadhan....


Assalamulaikum…
Haa… long time no news…

Salam Ramadhan untuk kita semua… semoga kita dalam menjalani ibadah istimewa ini dengan diiringi keberkatan dari Yang maha Esa…

Well, I’m so relief now after a hardwork mengerjakan tender nan satu dalam setahun tu… (haaa dah lama tak post pasal kerja)


Bukan tender tu yang membebankan tapi hanya beberapa peristiwa sebelum mendapat kelulusan tender board… seperti membuat paper board dalam masa sehari….. tak dapat register tender board sebab lambat (padan muka) dan “disabunkan” oleh urusetia tender…. Mengadap TKSU pepagi buta sebab nak mintak masuk jugak tender board…. Demam… selsema … batukk… ohhhs sangatlah berat kepala… kalau tak disebabkan tender ni… saya sudah berada dirumah berehat MC….. dan kerana nak mengadap Datuk K di pagi buta saya tinggalkan rumah tanpa mengucapkan bye to my mother yang dah nak bertolak balik ke kampung. So sorry my beloved mama…

Sangatlah ujian bila demam pada hari pertama Ramadhan…
Kerongkong memanglah rasa terbakar… disamping mucus hidung yang tak putus mengalir bak pili air yang ditutup tapi rosak… and it’s a week of daily travelling Kajang-KL. Mujurlah tak balik lambat dipetang hari… so tak lah jem nak meredah semua kereta tatkala habis office hour.


Apapun yang telah berlaku I really enjoy this week yang memberi teladan kepada saya kerana sekali lagi saya dapat menyaksikan betapa sebenarnya rezeki itu sememangnya ditetapkan tuhan yang mungkin bukan satu kebetulan, telah berlaku setahun yang lepas dan berlaku semula minggu ini pada item dan tender yang sama…. Really hope to share in this blog… but I couldn’t make it today. May be next time…

Tak sabar pulak saya nak jumpa siapa dia yang dimurahkan rezeki tak disangka ni…. Saya jumpa dia Selasa depan…

Kesimpulan…
I love Ramadhan
I love my job…

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih