My photo
Menulis adalah minat saya. Semoga saya terus dikurniakan ilham untuk berbicara melalui pena.

Monday, May 07, 2012

The 2nd Project....

He he.. kalau bulan lepas, kami buat projek katil aiesyah… Alhamdulillah, aiesyah dah tidur kat katil sendiri…. Siap ada lampu tidur moon and star. Nak bagi motivasi tidur atas katil sendiri… so far sampai hari ini, dia memang suka katil dia tu..

So our projek for this month is menyelesaikan masalah perebutan TV/astro antara aiesyah dgn bonda dan ayahnya. Sebab kalau aiesyah di rumah… memang channel 613 dan 615 memanjang sampailah anak dara tu pejam mata… tarak can bonda dan ayah nak tengok TV.

A few choices yanga ada antaranya
1.    Pasang astro baru… ini kosnya setiap bulan ni…
2.   Pasang VCD player kat TV lain

So we decide the second plan. Sebab TV dah ada. So nak beli DVD palyer dan CD-CD sahaja…

Jadi bermulalah projek hari sabtu yang lalu… ayah bawa turun TV lama dari bilik ke bawah…. Beli DVD player yang sangat friendly user supaya mudah aiesyah pasang sendiri tak payah minta tolong ayah bonda. Dan ayah borong satu plastic beg CD. Terkebetulan kedai CD kat warta bangi dah nak tutup buat clearance sale… murah-murah… CD original.
So aiesyah dapat CD angry bird, barney, upin ipin, sing song CD, iqra’, mickey mouse dan plus lagi CD yang telah sedia ada.

Hasilnya sangat memuaskan… dah tak melangut depan astro 613/615 lagi… bolehlah bonda dan ayah hidup bergembira sikit… so aiesyah dah declare Tv tu sebagai TV dan DVD player aiesyah... jadi orang lain tak boleh kacau k...

antara gambar yang sempat diambil adalah gambar aieyah taking her lunch depan TVnya. laksa (sangat banyak budak ni makan satu mangkuk dewasa dan air ribena).





1 comment:

  1. Mama suka betul cara kamu menyelesaikan masaalah..
    Kamu samalah dengan abah kamu tu....anak bapak....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih